Bokfabriken förstärker i Danmark

Bokfabriken+Danmark=sant! Det svenska förlaget ingår samarbete med förlaget Fioranello för att utöka sin satsning i Danmark.

De senaste åren har Bokfabriken fokuserat på en mindre men noga utvald utgivning i andra nordiska länder. I Danmark tar man nu nästa steg för att öka utgivningstakten och ingår ett samarbete med förlaget Fioranello.

Fioranello är ett nytt förlag som grundats av två erfarna förläggare från den danska förlagsbranschen, Mette Hammerich Caserta (tidigare Lindhart & Ringhof) och Anders Gudbergsen (tidigare Gyldendal).

Samarbetet omfattar utgivning av utvalda böcker från Bokfabrikens katalog i dansk översättning.

– Bokfabriken har redan från början visat en väl utvecklad känsla för säljbar kvalitetslitteratur och det nya samarbetet stärker båda förlagen: Bokfabriken får möjlighet att internationalisera delar av sin katalog i samarbete med erfarna, lokala krafter, medan Fioranello får möjlighet att arbeta med en stark, kommersiell katalog med främst svenska författare som redan har visat sitt värde på en delvis jämförbar marknad, säger Anders Gudbergsen på Fioranello.

I satsningen ingår bland andra författare som Anders Nilsson (Johan Falk), Anna Karolina, Karin Alfredsson, Olséni & Hansen, Mats Ahlstedt och Malin Sanglert. 

– I takt med att fler och fler titlar digitaliseras ökar konkurrensen på den digitala marknaden. Det är därför av yttersta vikt att ha ett starkt nätverk på de lokala marknader där man vill verka. Vi har stort förtroende för Anders Gudbergsens kompetens och när han sträckte ut en hand och ville initiera ett samarbete på den danska marknaden så tvekade vi aldrig, säger Lasse Brahme, vd på Bokfabriken.