Om oss

Om förlaget

Bokfabriken grundades 2012 och är idag ett av Sveriges största allmänutgivande förlag. Vi finns i både Malmö och Stockholm och du hittar våra böcker överallt där böcker säljs: bokhandel, varuhus, internetbokhandel och streamingtjänster. Förlaget var redan från start drivande i ljudbokens etablering i Sverige och har idag en stor ljudboksutgivning både här och internationellt med tyngdpunkt på de nordiska länderna.

Vi som jobbar på förlaget drivs av en passion för högkvalitativ underhållningslitteratur i alla dess former: hårda thrillers, fängslande romaner, spektakulära rockbiografier, spännande kriminalromaner och gedigna fackböcker om intressanta ämnen. Vårt personliga engagemang gör att vi jobbar lite hårdare med varje utgiven bok och vi lyssnar alltid på vad våra läsare och kunder tycker.

Lasse Brahme
Verkställande direktör
lasse@bokfabriken.se

Lasse jobbar med både förlagets utgivning och dess affärsutveckling. Innan han startade Bokfabriken jobbade han i många år med ljudboksförlaget Word Audio Publishing som han också var med och grundade. Lasse har ett förflutet som marknadsförare, musiker och studioägare. Han är kommunikationsvetare och musiker i botten.

Erik Johansson
Förlagschef
erik@bokfabriken.se

Bokförläggare med mer än 15 år på olika ledningspositioner i bokbranschen, bland annat som VD på Bra Böcker, VD och förläggare på Berghs Förlag och redaktionschef på Rabén & Sjögren. Erik är litteraturvetare i grunden men har också jobbat många år i dataspelsbranschen som producent och manusförfattare.

Sara Lindegren
Sälj- och marknadschef
sara@bokfabriken.se

Sälj- och marknadschef med 25 års erfarenhet från bokbranschen. Sara har tidigare jobbat på Bokförlaget Forum där hon bland annat var ansvarig för lanseringen av Camilla Läckberg – från de första böckerna till internationell bästsäljare. Hon kommer närmast från Bazar Förlag.

Håkan Peterson
Förläggande redaktör
hakan@bokfabriken.se

Redaktör som koordinerar bokprojektets alla stadier från idé till färdig bok och som bistår Bokfabrikens förläggare i arbetet med förlagets utgivning. Håkan är utbildad inom förlags- och bokmarknadskunskap, litteraturvetenskap samt medie- och kommunikationsvetenskap. Han har 20 års erfarenhet av förlagsbranschen.

Christin Holmgren
Förläggande redaktör
christin@bokfabriken.se

Redaktör som koordinerar bokprojektets alla stadier från idé till färdig bok och som bistår Bokfabrikens förläggare i arbetet med förlagets utgivning. Christin är utbildad inom förlags- och bokmarknadskunskap, litteraturvetenskap och engelska. Hon har arbetat 20 år som redaktör i förlagsbranschen, både i sin egen firma och på olika förlag.

Jakob Nilsson
Förläggare
jakob@bokfabriken.se

Jobbar som förläggare med egna projekt. Jakob är utbildad journalist och har tidigare arbetat på bland annat Aftonbladet och Blekinge Läns Tidning. Han har också en masterexamen i litteratur – kultur – medier från Lunds universitet.

Alice Berger
Ljudboksansvarig
alice@bokfabriken.se

Arbetar med Bokfabrikens digitala utgivning, projektleder och ansvarar för produktion och distribution. Alice har studerat litteraturvetenskap och förlagskunskap på Lunds universitet.

Emelie Erlandsson
Redaktions- och marknadsassistent
emelie@bokfabriken.se

Bistår sälj- och marknadschefen samt redaktörerna och resterande medarbetare i deras arbete. Kommer närmst från Louise Bäckelins Förlag och har studerat både språkvetenskap och litteraturvetenskap vid Högskolan i Halmstad.

Oskar Törnström
Förläggare
oskar@bokfabriken.se

Arbetar som förläggare och manusutvecklare för Storm-franchisen, och liknande koncept i andra litterära universum. Oskar kommer närmast från Saga Egmont där han hade en tjänst som förläggande redaktör. Tidigare har han arbetat på Bonnierförlagen och har en bakgrund som manusutvecklare och redaktör inom tv-produktion, samt tryckta och digitala media.

Gustaf Gustafsson
Redaktör och projektledare
gustaf@bokfabriken.se
FÖRÄLDRALEDIG

Redaktör som koordinerar bokprojektets alla stadier från idé till färdig bok och som bistår Bokfabrikens förläggare i arbetet med förlagets utgivning.
Gustaf kommer närmast från Bonnier Carlsen där han hade arbetade som redaktör och projektledare. Han har läst förlagskunskap, har en kanditat i litteraturvetenskap och är utbildad skrivpedagog.

Tilda Ekengren
Grafisk design och press
tilda@bokfabriken.se

Jobbar som AD med visuell kommunikation samt med pr. Tilda är utbildad inom grafisk design och reklam på Forsbergs Designskola och kommer senast från Perfect Fools reklambyrå.

Johanna Rydergren
Förläggare
johanna@bokfabriken.se

Förläggare med mer än 20 år i branschen, från bland annat Bonnierförlagen, HarperCollins och senast Word Audio Publishing International. Är litteraturvetare från Lunds universitet och har studerat kreativt skrivande i USA. Har jobbat med stora internationella författarskap som Joyce Carol Oates och Karin Slaughter, samt svenska bästsäljare som Emelie Schepp och Eli Åhman Owetz. Spänning och feelgood är Johannas specialitet.

Cajsa Winqvist
Redaktör
cajsa@bokfabriken.se

Cajsa Winqvist har tjugo års erfarenhet som dramaturg, redaktör och lektör och har bland annat jobbat med Dag Öhrlund och flera andra populära spänningsförfattare. Sedan 2007 har Cajsa varit frilans inom bokbranschen och jobbat med ett flertal förlag, bland annat Piratförlaget och Lind & co. Innan hon landade i bokbranschen har Cajsa en bakgrund inom TV, hon jobbade flera år på SVT Fiktion med allt från spänningsdrama, feelgood till Julkalendern. Cajsa har även jobbat med flera produktioner på Uppsala stadsteater.

Miriam Feinsilber Ohlsson
Redaktör
miriam@bokfabriken.se
VIKARIE

Redaktör som koordinerar bokprojektets alla stadier från idé till färdig bok och som bistår Bokfabrikens förläggare i arbetet med förlagets utgivning.
Miriam kommer närmast från Mondial där hon hade en tjänst som redaktör och förlagsjurist. Hon har läst förlagskunskap vid Stockholms universitet och har en juristexamen från Uppsala universitet.

Johanna Svensson
Kommunikatör
johanna.svensson@bokfabriken.se

Kommunikatör som ser till att Bokfabrikens författare och böcker når ut till så många som möjligt i hela landet. Johanna har en kandidatexamen i litteraturvetenskap och kreativt skrivande från University of London och har också läst förlags- och bokmarknadskunskap vid Lunds universitet. Hon har tidigare jobbat på nätbokhandeln Bokus och kommer närmast från Norstedts.

Foto: Martin Magntorn