Anders Nilssons spänningsdebut vinner stort pris – igen!

Anders Nilsson vinner Storytel Awards stora ljudbokspris i kategorin spänning med Slutet var bara början, första boken i Johan Falk serien. Tidigare i år vann den även Adlibrispriset, årets deckare, framröstad av svenska folket.

”Att Slutet var bara början nu fått stora ljudbokspriset i kategorin spänning, helt enkelt vunnit SM i ljudbok, är helt fantastiskt. Att jag är helt golvad är nog årets underdrift. Men ingen fara, jag har kravlat mig upp till tangentbordet igen och sagan om Johan Falk fortsätter!” säger författaren Anders Nilsson. 

Storytel Awards motivering: För en nervkittlande och oerhört spännande thriller i rafflande tempo med en smart, detaljerad och väl genomtänkt intrig som håller en på halster och överraskar gång på gång. Inläsaren tolkar den filmiska handlingen på ett strålande bra sätt, vilket förstärker den totala upplevelsen ytterligare. Vi ser ett nytt grepp inom spänningsgenren vilket förhoppningsvis öppnar dörrar till böckernas magiska värld, även för de mest inbitna serietittarna.

”Anders Nilsson är kingen, en sann talang, så välförtjänt! Vi är galet stolta över att för andra året i rad erövra denna trofé, och för mig som är sprungen ur ljudboksmakeriet är detta det största priset” säger Lasse Brahme, VD på Bokfabriken.

Slutet var bara början är Anders Nilssons skönlitterära debut och fortsätter berättelsen om Sveriges populäraste polis. Den har på sex månader sålt i över 85 000 exemplar och tryckts i sju upplagor. Uppföljaren kommer ut hösten 2024. 

”Prisregnet, och läsarna och lyssnarnas kärlek, visar med kraft att Anders är en författare att räkna med i det långa loppet, och att slutet verkligen bara var början” säger Oskar Törnström, förläggare på Bokfabriken.