Peter Stormare avslöjar sin fantastiska livshistoria

Peter Stormare, en av Sveriges mest framstående skådespelare, tar oss med på en ofattbar resa i självbiografin Pojken från Arbrå. Boken avslöjar inte bara hans extraordinära framgångar i filmvärlden, utan också de personliga och inre strider som har format hans liv och karriär. Den 16 november släpps boken på bokförlaget Bokfabriken.

Från de djupa skogarna i Hälsingland till de glittrande gatorna i Los Angeles har Peter Stormare vandrat en unik väg. Genom sina berättelser tar han oss med på resan från sina tidiga erfarenheter på Kungliga Dramaten till att erövra Hollywood och medverka i ikoniska filmer som Jurassic ParkFargo och Armageddon.

– Jag tänker vinna en Oscar i Hollywood innan jag är fyrtiofem, sa han med ett brett leende, minns Lars Löfgren, tidigare Dramatenchef.

Trots att Stormare är en av Sveriges mest kända skådespelare med en karriär som sträcker sig över fem decennier förblir han fortfarande den samme – pojken från Arbrå. Han har många historier inom sig och nu kände han att tiden var mogen för att dela dessa med omvärlden.

– Jag var en idiot som tackade ja till att skriva boken, men har jag tagit någon i hand så ror jag båten i land, säger Peter Stormare.

I boken berättar Stormare med lika delar djup, lika delar självdistanserad humor om den första fumlande kärleken, om relationen till Bergman, om en smärtsam skilsmässa och det vidunderliga mötet med hustrun Toshimi. Han betonar också betydelsen av sin inre röst, som alltid har väglett honom och hjälpt honom att fatta avgörande beslut längs vägen.