David Baldacci föddes 1960 i Richmond, Virginia och är en av världens mest populära författare. Hans böcker är översatta till fler än 45 språk och har sålt i mer än 150 miljoner exemplar i över 80 länder. Samtliga av hans böcker har legat på New York Times bästsäljar­lista. David Baldacci har en examen i statsvetenskap och juridik, och under nio år arbetade han som jurist i Washington D.C.

Han är mycket engagerad i olika välgörenhetsorganisationer och startade Wish You Well Foundation tillsammans med sin fru Michelle. Organisationen arbetar för att alla barn och vuxna i USA ska vara läs­ och skrivkunniga.

Sagt om Baldaccis författarskap:

”Baldacci trycker gasen i botten, ökar spänningen och visar att han är en mästare både på att skriva thrillers och konstruera konspirationer.”
DAST Magazine

”Med ett blixtsnabbt tempo, fängslande karaktärer och otroliga vändningar genom hela boken, håller Attentatet fast din uppmärksamhet från första till sista sidan.” The Times-News

”När det gäller böckerna om Puller finns det onekligen paralleller med Lee Childs thrillers om Jack Reacher. Men David Baldacci kan det här hantverket och har ett driv i berättande som håller spänningen uppe från början till slut.”
Henric Ahlgren, BTJ, om De bortglömda