show blocks helper

Karin Alfredsson gjorde praktik på Aftonbladet som 19-åring och har varit verksam som journalist sedan dess, i drygt 40 år. Hon bokdebuterade 1979 med Den man älskar agar man, den första debattboken i Sverige om mäns våld mot kvinnor. 2006 publicerades 80 grader från Varmvattnet som belönades med Svenska deckarakademins debutantpris. Under sin karriär har Alfredsson bland annat arbetat som redaktör på SVT:s Aktuellt och programledare på Kalla Fakta. Under 2012–2015 var Alfredsson regionansvarig chef för den internationella biståndsorganisationen WeEffect i Zambia. Idag arbetar hon som frilansjournalist, författare och föreläser om kvinnors situation i världen. Hösten 2017 gjorde hon comeback efter sex års paus från det skönlitterära skrivandet, med boken Skrik tyst så inte grannarna hör.

Sagt om Alfredssons författarskap:

”Karin Alfredsson öppnar våra ögon för de orättvisor som drabbar kvinnor i tredje världen. Man blir gripen, förbannad och engagerad.”
Damernas Värld om 80 grader från Varmvattnet

”Det är få förunnat att kunna skriva bra och levande om det de verkligen är rasande på, men Karin Alfredsson kan.”
Lotta Olsson, DN om Pojken i hiss 54

”Ingen svensk författare och journalist har som Karin Alfredsson under hela sitt liv skrivit om kvinnors liv i världen, alltid skarp, påläst, initierad. Spännande är det. Och det värsta är att allt är sant.”
Kersin Wiegl, journalist, författare och en av initiativtagarna till Cause of death: Woman

”Karin Alfredsson väver elegant ihop intrigen i en imponerande kombination av spänning och viktig samhällskritik.”
Gunilla Wedding, Skånska Dagbladet, om Pojken i hiss 54

”Tät, spännande och engagerande. Med kylig klarsyn och undertryckt vrede skildras den grymma verklighet indiska kvinnor tvingas leva i.”
Ingalill Mosander, Aftonbladet, om Den sjätte gudinnan

”En mycket välskriven roman som varvar de två kvinnornas berättelser om umgänget med de båda hycklande, förtryckande och alltmer motbjudande männen.”
DAST Magazine om Skrik tyst så inte grannarna hör