Susanne Fellbrik till Bokfabriken

Efter tre böcker i deckarserien om artisten Cilla Fallander på Printz Publishing byter Susanne Fellbrink förlag till Bokfabriken.

Den fjärde boken i Cilla Fallander-serien ges ut 2022.

– Jag är imponerad över alla framgångar Bokfabriken har haft och vilka proffs som sitter på de olika positionerna i förlaget. Jag ser verkligen fram emot vårt framtida samarbete, säger Susanne Fellbrink.

Susanne Fellbrink har skrivit ett treboksavtal med Bokfabriken så det planeras för ytterligare tre delar i Cilla Fallander-serien.

I centrum i deckarserien som utspelar sig i Sundsvall står artisten Cilla Fallander och Susanne Fellbrinks böcker är en unik blandning av underhållning, relationer och spänning.

– Jag är väldigt glad att Bokfabriken ska ge ut minst tre delar till i serien om artisten Cilla Fallander, och med tanke på att Bokfabrikens VD Lasse Brahme har ett förflutet i musikbranschen och dessutom massor av erfarenhet från både bokbranschen och ljudboksbranschen så kände jag direkt att jag hittat hem. Jag är imponerad över alla framgångar Bokfabriken har haft och vilka proffs som sitter på de olika positionerna i förlaget. Jag ser verkligen fram emot vårt framtida samarbete, säger Susanne Fellbrink.

Hon har en lång erfarenhet av musikbranschen som artist, låtskrivare, producent och konsertarrangör.

Efter hon fyllt 50 tog hon sitt första studielån för att skriva färdigt ett manus hon arbetat med i tio år.

2020 debuterade hon med den första Sundsvallsdeckaren om Cilla Fallander, ”Än sjunger hon inga sånger”.

– Jag har alltid varit en skrivande person och efter trettio år i underhållningsbranschen har jag många erfarenheter att inspireras av till mina fiktiva berättelser. Faktiskt så pass många att det kommer att räcka till en hel serie. Tre delar är redan utgivna och jag skriver just nu på den fjärde. Berättelserna är främst skildringar av en kvinnas liv och strävanden i nutid men med brott och spänning som dramatiska drivhjul.

Det är en underhållande och annorlunda deckarserie med mer fokus på relationer än blod och den innehåller också fler spår av humor än poliser men beskrivs av läsarna som “spännande bladvändare”. Den utspelar sig mestadels i Sundsvall där jag också bor och i underhållningsbranschen, säger Susanne Fellbrink om sitt skrivande.

Hennes böcker har mött lovord från bland andra Lotta Olsson på Dagens Nyheter och Aftonbladet Söndag.

– Vi är oerhört glada att kunna addera Susanne Fellbrinks dynamiska och unika författarskap till vår lista. Spänning i musikbranschen – det bästa av två världar, extra kul också att Susanne, liksom jag själv är musiker i botten. säger Lasse Brahme, vd på Bokfabriken.