Pocketnyheter i maj

Maj månads pocketnyheter från Bokfabriken är följande:

 

  • Anna-Lisas val, Eli Åhman Owetz

Anna-Lisa Johanssonär tjejen som lämnade storstan och öppnade retrobutiken Anna-Lisas Antik i en nedlagd lanthandel.

 

I nya boken Anna-Lisas val får hon ett erbjudande om att bli auktionsutropare – och kastar sig rakt ut i ett nytt äventyr.

Hon ska snart gifta sig med antikhandlaren Rutger. Men så kommer Ralf tillbaka, den åländske raggaren som Anna-Lisa hade ett passionerat förhållande med tre år tidigare.

Det blir en het och omtumlande sommar när Anna-Lisa ställs inför sitt livs svåraste val.

Anna-Lisas val är en fristående bok i serien om den unga antikhandlaren Anna-Lisa Johansson. En perfekt sommarfeelgood för hängmattan: om kärlek, vänskap – och tvivel inför livets stora beslut.

Eli Åhman Owetz, född 1962, är journalist och författare. Hon bor i Roslagen där hennes böcker utspelar sig.

ISBN: 9789176295229

 

  • Skrik tyst så inte grannarna hör, Karin Alfredsson

“Trovärdigt om förtryck, våld och okuvligt systerskap! Skrämmande och skickligt berättas hur tumskruvarna obönhörligt dras åt i destruktiva relationer”, löd juryns motivering när Skrik tyst så inte grannarna hör nyligen nominerades till Årets bok.

 

Allt kommer att ordna sig. Roger är omtänksam och uppvaktande och har vigt sitt liv åt att hjälpa afrikanska kvinnor ur fattigdom. Han ser på Ellinor med en blick som säger att han vill ha henne, att hon är hans. Du kanske ska flytta med till Afrika? Rogers erbjudande blir lösningen på den ekonomiska knipa Ellinor har hamnat i. Hon lämnar frisörsalongen och Stockholm och flyttar med till Zambia.

Efter ett liv i fattigdom i Lusakas slumområden får änkan Loveness ett liknande erbjudande. Siame är välklädd, snäll mot barnen och har en tjänstebostad hos svenska ambassadens biståndsråd. En riktig bostad. Med en dörr som går att låsa. Allt kommer att ordna sig.

Skrik tyst så inte grannarna hör är en gripande roman om mäns våld mot kvinnor, om orättvisor, systerskap – och häxeri. Efter flera år som biståndschef i södra Afrika är Karin Alfredsson äntligen tillbaka som författare.

Karin Alfredsson har varit verksam som journalist i drygt 40 år och är författare till femton böcker. Hennes 80 grader från Varmvattnet (2006) belönades med Svenska deckarakademins debutantpris. Karin Alfredsson arbetar för att belysa och förändra flickors och kvinnors villkor världen över.

“Deckarförfattaren Karin Alfredsson har i sina senaste böcker skrivit begåvade relationsromaner.”
Lotta Olsson, DN: 9 nya relationsromaner väl värda att läsa

ISBN: 9789176294864

 

  • Döden ingen ser, Anne-Marie Schjetlein

En sjuksköterska hittas död på rälsen efter att ha sagt upp sig från sjukhuset. Många tvivlar på att Lotta skulle ha begått självmord. Hon verkade alltid så glad, älskade sitt jobb och var omtyckt av kollegorna.

 

Sjukhuskorridorerna sjuder av rykten och snart är Lottas död inte det enda märkliga dödsfallet. Kirurgen Andreas Nylund känner sig alltmer otrygg och pressad i sin arbetssituation och med det ökar risken för att allvarliga vårdmisstag begås.

När olyckan väl händer får den ödesdigra konsekvenser.

Anne-Marie Schjetlein väver samman ett nät av relationer och livsöden i en dagsaktuell sjukhusproblematik. Döden ingen ser är den tredje fristående boken i serien om kirurgen Andreas Nylund och den kantstötta villaidyllen i Tylösand, uppföljare till Döden kvittar det lika och Döden den bitterbleka.

“Det här är ett habilt hantverk, gjort av någon som både har stor insikt i vården och som behärskar konsten att bygga en medryckande berättelse.”
Hallandsposten om Döden ingen ser

Anne-Marie Schjetlein är uppvuxen i Norrbotten med norska föräldrar. Hon är i grunden operationssjuksköterska och har funnit sjukhusets komprimerade och intensiva värld som en perfekt kuliss för psykologisk spänning. Efter att länge ha bott på västkusten bor hon idag i Stockholm.

ISBN:9789176295786

 

  •  Landsförrädaren, David Baldacci

Det är ett fängelse olikt alla andra, med ett säkerhetssystem utöver det vanliga och militärens hårda disciplinregler.

 

Ingen av fångarna har ens tänkt tanken på att rymma. Alla trodde att det var omöjligt. Fram tills nu. John Pullers äldre bror Robert är dömd för landsförräderi. Hans oförklarliga rymning från fängelset har gjort honom till landets mest eftersökta brottsling. Vita huset ser John Puller som länken till att finna Robert. Men Puller upptäcker snart att hans bror är jagad av någon som inte vill fånga honom levande. Puller tvingas dessutom att samarbeta med en annan agent som verkar ha en helt egen agenda.

De blir allt mer involverade i fallet, och Puller hittar märkliga detaljer om sin brors dom. Och det verkar som att någon är villig att göra vad som helst för att sanningen inte ska komma fram. Pullers förmåga som utredare sätts verkligen på prov, och han kanske inte är tillräckligt skicklig för att rädda sin bror eller ens sig själv.

Landsförrädaren är den tredje delen i Baldaccis serie om den amerikanska arméns utredare John Puller.

David Baldacci föddes 1960 i Richmond, Virginia och är en av världens mest populära författare. Hans böcker är översatta till fler än 45 språk och har sålt i mer än 120 miljoner exemplar i över 80 länder. Samtliga av hans böcker har legat på New York Times bästsäljar­lista.

ISBN: 9789176296134