Patrick Ekwall debuterar som deckarförfattare

Efter den berörande succéboken En dag dog Hannah, alla andra dagar levde hon, debuterar journalisten och tv-profilen Patrick Ekwall som skönlitterär författare med en deckare.

Patrick Ekwall senaste bok är En dag dog Hannah, alla andra dagar levde hon där han öppenhjärtigt berättar om den omtumlande tiden efter hans och dottern Tindras förlust av Hannah, om saknaden efter en fru och mamma, men framför allt om att se framåt.

Boken har blivit hyllad av läsare/lyssnare samt medialt uppmärksammad i bland annat Svenska Dagbladet, Amelia/Expressen och Framgångspodden, legat högt på topplistorna och blev nominerad till Adlibrispriset 2022.

Patrick har fått blodad tand fast den här gången blir det nåt helt annat – nämligen en nervkittlande kontemporär deckare.

– Jag har länge tänkt tanken, men varit orolig för att jag inte skulle fixa det. Men nu har jag pushats av flera framstående spänningsförfattare, jobbat fram en idé och fått ett enormt stöd av mitt förlag, så jag har beslutat mig för att bli författare på riktigt. Det känns otroligt roligt, lite läskigt men också oerhört inspirerande, säger Patrick Ekwall.

Den första februari medverkade Patrick Ekwall i TV4:s Renées brygga och han har precis spelat in en ny säsong av populära frågesportprogrammet Muren på SVT.

Patrick är också initiativtagare till Bröstcancerförbundets Rosa Matchen som arrangeras tillsammans med idrottsklubbar i syfte att samla in pengar och sprida information om Bröstcancer.

– Patrick håller med sin deckare på att skapa en berättelse som på alla sätt står ut. Proppfull med färgstarka karaktärer, pulshöjande vändningar och nagelbitande spänning kommer den garanterat att ta läsare och lyssnare med storm, säger Oskar Törnström, förläggare på Bokfabriken.

Patrick Ekwalls deckare släpps under 2023.

– Patrick har slagit an en sträng hos väldigt många läsare med sin bok om Hannah. Det blir nu väldigt intressant att följa honom in i det här nya litterära sammanhanget. Han har ett väldigt engagerande sätt att skriva och jag tvivlar inte på att det här kommer bli en lika stor framgång för honom som förra boken, säger Lasse Brahme, vd på Bokfabriken.