Paret Grimwalker skriver en ny serie för Bokfabriken!

De är Sveriges mest omtalade och produktiva författarpar. Nu står det klart att Leffe och Caroline Grimwalker skriver en helt ny spänningsserie för Bokfabriken!

– Eftersom vi ständigt jobbar på att bryta ny mark i bokbranschen kändes det här projektet som ett självklart val att hoppa på. Vi har redan skrivit framgångsrikt var för sig, och skrivit tillsammans och skrivit snabbare än alla andra. Nu blir utmaningen att båda skriver varsin separat spänningsserie, men där båda utspelar sig i samma universum och där berättelserna vid vissa tillfällen går in i varandra och påverkar varandra. Det lät exakt som nåt tillräckligt svårt och nytt och galet för att göra det helt omöjligt att inte tacka ja, säger Caroline Grimwalker.

I centrum för serien står två familjer och två orter, Åre och Kiruna.

Gamla hemligheter, nya strider – och bakom varje förmögenhet finns ett brott.

– Vi vill ständigt utmana oss själva och den traditionella synen på bokserier och författare. Det var helt enkelt för utmanande och kittlande för att inte sätta i gång ett nytt universum med en helt ny twist på det. Dessutom fick vi en bokidé som inte bara är ny utan även en fantastisk chans till att skapa ännu mer spänning mellan två författare och alla nya sköna karaktärer. Det här kan bara bli fantastiskt, säger Leffe Grimwalker.

Den nya spänningsserien kan beskrivas som en blandning mellan tv-serierna Succession och Yellowstone.

Leffe Grimwalker har med sin Storm-serie, där den åttonde delen Kingpin är aktuell under hösten, tillsammans med Bokfabriken brutit ny mark i deckar-Sverige med universumtänk och spinoffserier.

Caroline Grimwalker har rönt stora framgångar med Trickster-serien och Vågbrytarna-serien, där en fjärde och sista del kommer i vinter. Tillsammans har författarparet under hösten konstant legat högt på ljudbokstjänsternas topplistor med gemensamma serien Döden i December.

Den nya serien ska vidareutvecklas till universum, och inleds med att Leffe och Caroline skriver minst tre böcker var.

– Bokfabriken håller taktpinnen när det kommer till franchise och böcker. Den framgång Alex Storm inneburit kan vi nu ta vidare till nästa nivå. Fantastiskt att, förutom Leffe, nu också Caroline sluter upp med sin unika bakgrund, sin sylvassa penna och sitt galna tempo, säger Lasse Brahme, vd på Bokfabriken.