Mona Tumba skriver självbiografi

Hon har haft hälsoföretag, drivit restaurang och ställt ut sin egen konst.

Från 1960 fram tills hans död 2011 var hon gift med den svenska ishockeylegenden Sven Tumba.

Nu berättar Mona Tumba om sitt händelserika liv i bokform.

– Jag kommer inte att hålla inne med något längre, säger hon.

– Efter många års tjat av familj och bekanta att skriva mina memoarer har jag nu bestämt mig för att göra det. Mitt liv har varit en stor berg- och dalbanan, det har hänt både väldigt tragiska saker som jag aldrig har orkat att berätta och otroligt mycket roliga saker så jag kommer inte att hålla inne med något längre, säger Mona Tumba.

Boken skrivs i samarbete med journalisten Anna von Koch.

– Jag är jätteglad att Anna har åtagit sig att skriva den med mig, hon är så lätt att berätta allt för och förstår att jag både gråter och skrattar. Nu ser jag framemot att få dela med mig mitt liv före ”Nenne”, tiden med honom och allt som har hänt efter hans bortgång, säger Mona Tumba.

Anna von Koch är frilansjournalist, men har i många år arbetat för Svensk Damtidning och det var så hon lärde känna Mona.

– Det känns väldigt roligt och ärofyllt att få hjälpa Mona att porträttera hennes rika och fantastiska liv. Vi har känt varandra sedan jag gjorde ett reportage om henne och nära vännerna Lill-Babs och prinsessan Birgitta i hennes hem i Florida, 2017. Redan då fascinerade Monas starka och spännande historia mig, säger Anna von Koch.

Boken är planerad att släppas i januari 2021.