Malin Sanglerts Det andra arvet nominerad till Crimetime Award

MALIN SANGLERT är nominerad till CRIMETIME AWARD Årets deckardebut för Det andra arvet!

Juryns motivering:

“Ännu en klassisk hemvändare som ska renovera ett ärvt hus och upptäcker mörka hemligheter. Ett beprövat och framgångsrikt koncept, men här lyckas debutanten ovanligt väl med att hitta nya vinklar i konstruktionsbygget. Det är välskrivet, drivet, och dramatiskt. En riktig bladvändare och en historia som sticker ut.”

Det andra arvet släpptes 1 augusti och har redan sålts i över 15 000 exemplar, mottagit hyllande recensioner samt legat högt på strömningstjänsternas topplistor.

– Jag är jublande glad. Det är den bästa peppen man kan få inför sitt framtida skrivande, säger Malin Sanglert om nomineringen.

Det andra arvet tar avstamp i hur Sofie ärver sina morföräldrars sekelskiftesvilla i Skärviken på västkusten av en moster hon aldrig har träffat. Sofies plan är att renovera huset till en perfekt sommaridyll, samtidigt som hon dokumenterar förvandlingen för ett inredningsreportage.

Renoveringen kantas av minnen från barndomens somrar, oförklarliga fotografier och alltför många glas bananlikör. Huset gömmer hemligheter, och i takt med att hon rensar ut, väcks allt fler frågor.

Varför bröt morföräldrarna kontakten med Sofie, och hur kommer det sig att hennes mamma blir så upprörd när hon hör att Sofie är i Skärviken?

Huset som hon förknippat med skollov och salta bad känns inte längre tryggt, och hon börjar ana att någon iakttar henne i skydd av sommarnatten. Någon som vill att hon ska bli rädd.

Malin Sanglert är uppvuxen i Bohuslän men är numera bosatt på ett småbruk i Norge. 

Hon och hennes man har renoverat två gamla hus och de har flera gånger hittat ledtrådar om andras liv bakom spånskivor och i bjälklag. Leksakspistoler från femtiotalet, lånedokument och kärleksbrev. Det var dessa adrenalinkickar som väckte den ursprungliga idén till hennes debutroman Det andra arvet.

Från och med 1 september får också folket rösta på sin favorit. Folkets röst väger sedan lika tungt som en juryröst.

Röstningen sker via: https://bokmassan.se/hem/progr…

Lördag 24 september kl 16.00 presenteras sedan vinnaren på Crimetime-scenen på Bokmässan. Den som vinner får förutom äran också 10 000 kronor.