Johan Falk vinner Adlibrispriset i kategorin Årets deckare!

Det var en väntad vinst av Adlibrispriset 2023 i kategorin Årets deckare för Anders Nilsson.

“Jättekul att få priset för Årets deckare. Efter tio Guldbaggenomineringar, varav sex på Falkfilmer, och aldrig ha vunnit, var det nu fantastiskt att äntligen få gå upp på en scen och ta emot ett förstapris för en Falkstory. Och det i tävlan mot så bra författare som bland andra Sofie Sarenbrant, Viveca Sten, Jan Guillou och Camilla Läckberg. Ett stort tack till hela teamet på Bokfabriken som stöttat mig sedan dag ett. Ett extra tack till min förläggare Oskar Törnström och min redaktör Cecilie Östby som hjälpt mig med att ta klivet från skrivande för film till bok.” – Anders Nilsson

Johan Falk: Slutet var bara början är fortsättningen på berättelsen om en av vår tids mest älskade filmkaraktärer.

Anders nästa bok i Johan Falk-serien kommer ut hösten 2024!

ANDERS NILSSON är en av Sveriges mest erfarna action- och thrillerregissörer, manusförfattare och showrunner storyteller, som han sammanfattar det själv flerfaldigt prisbelönad och med ett femtiotal långfilmer och tv-serier i bagaget. Tillsammans med filmproducenten Joakim Hansson skapade han 1998 den drivne och egensinnige snuten Johan Falk. Idag är de tjugo filmerna en av svensk filmhistorias mest populära och framgångsrika filmserier. Anders är född 1963 i värmländska Kil och bor idag med sin familj i Trollhättan. Johan Falk: Slutet var bara början är hans skönlitterära debut.

OM BOKEN
En bil kör mot ett regnigt Göteborg och mannen bakom ratten är orolig. Greppet hårdnar och på den högra handen saknas två fingrar. Det har gått nio år sedan han offrade sitt liv för att rädda sin familj. Hans kropp hittades aldrig.

Göteborg är hans stad, där har han levt och arbetat, men när han kör upp på den nybyggda Hisingsbron känner han inte igen sig. Han ser på sin stympade högerhand och minns smärtan från tortyren, minns avrättningen.

Han borde egentligen inte vara här. Men han måste. Skuggor från det förflutna har vaknat till liv och en gåtfull ny fiende hotar att krossa honom och allt han tror på. Det har till sist blivit dags att ställa allt till rätta.

Köp boken här: https://www.adlibris.com/se/bo…

Läs Adlibris pressmeddelande från kvällen: https://www.adlibris.com/sv/ar…