Ingrid Elfberg skriver treboksavtal med Bokfabriken

Bokfabriken ska ge ut tre nya böcker i Ingrid Elfbergs serie om Erika Ekman. Serien gjorde tidigare i år stor succé i ny digital tappning.

– Det var omtumlande men framför allt en stor glädje när relanseringen av min Göteborgsserie gjorde en sådan succé digitalt. Det gör mig väldigt lycklig att mina thrillers har nått så många nya läsare och lyssnare därute och det ska bli ett sant nöje att skriva fler delar om Erika Ekman och hennes kollegor i Göteborg, säger Ingrid Elfberg i ett pressmeddelande.

Ingrid Elfbergs nya avtal med Bokfabriken innebär att hon ska skriva tre nya böcker om om Erika Ekman, polis på avdelningen för grova brott i Göteborg. Den första utkommer redan nästa år.

– Kul att Elfberg äntligen får sitt mer än välförtjänta lyft! Hon har länge haft en av Sveriges mest välvässade pennor och genom hennes fantastiska digitala genombrott med Ekman-serien är hon nu ett namn på alla deckarfantasters läppar, säger Lasse Brahme, vd på Bokfabriken.

Erika Ekman-serien har sålt i 50 000 exemplar som e-bok och ljud under första halvåret 2021, efter nylanseringen. Samtliga fyra böcker i serien (Tills döden skiljer oss åt, Den du borde frukta, Monster och Lilla dockan) var med på Bookbeats tio mest lyssnade. Listplaceringarna var som bäst plats 1, 3, 5 och 7 vid samma tillfälle.

Samtidigt har Bookbeat skrivit avtal på hela Ekman-serien för utgivning i Polen, Danmark, Finland och Tyskland.

– Vi är väldigt glada över att ha fått möjligheten att ge ut den här framgångsrika serien på fyra nya språk. Tack vare det här spännande och inspirerande projektet kommer vi att kunna erbjuda njutbara och beroendeframkallande böcker till BookBeats användare. De första titlarna kommer att ges ut i början av 2022. Vi arbetar just nu hårt med att hitta uppläsare som gör de här böckerna rättvisa, för att skapa den bästa lyssnarupplevelsen som går, säger Victoria Vatanskaja, Head of Rights and Production på BookBeat.