Fem heta deckare för varma sommardagar

Sommaren är här och vad passar då bättre än att börja planera sin sommarläsning? Här är fem deckare som jag tänker läsa under min semester!

Vena Amoris (2022, Lind & co). Jag har läst Björn Hellberg under många år och man vet vad man får, en blir sällan besviken. Vena Amoris är den senaste deckaren av författaren med kommissarien Sten Wall i spetsen. Den här gången slår en kvinnomördare till i staden och Sten och hans medarbetare får det hett om öronen. Det låter som ännu en bladvändare av en av Sveriges mest produktiva författare.

Underström (2022, Bokfabriken). Detta är Magnus Abrahamssons debut som författare och den låter mer än lovande! I Stockholms skärgård hittas en kvinna mördad. Polisinspektör Elsa Kahn dras in i fallet trots egna problem och trauman. Men kommer hon och kollegorna hitta den skyldige innan fler mord sker?

Den tigande änkan (2022, Bokförlaget Polaris). Sara Blaedel är tillbaka med ännu en förmodad bladvändare i den omåttligt populära serien om Louise Rick. Den här gången är Louise tillbaka efter en tids ledighet och kastas direkt in i hetluften när en annan polisenhet ber om hjälp efter att en kvinna har mördats.           

Ett fynd att dö för (2022, Bokförlaget Forum). Anders De La Motte och Måns Nilsson är tillbaka med andra delen i deras redan kritikerrosade bokserie Morden på Österlen. I Ett fynd att dö för mördas en antikhandlare brutalt på den välbesökta och berömda antikmarknaden i Degeberga. Frågorna är många men framför allt, är det värt att dö för det perfekta fyndet?

Hemligheten (2022, Norstedts). Anna Bågstam är en av mina absoluta favoriter när det kommer till deckarförfattare. Nu är hon äntligen tillbaka med Hemligheten. Petter Larsson, erkänd affärsman hittas mördad av sin flickvän Alex. Hon inser snart att Petter hade många hemligheter dolda för henne och vem ligger bakom hans död?

Här har ni en stor del av min semesterläsning. Hoppas ni kommer att hitta något som passar er!