Bokfabriken värvar Sara Lindegren – blir ny sälj- och marknadschef

Bokfabriken förstärker sin marknadsavdelning genom att rekrytera Sara Lindegren som ny chef för försäljning och marknadsföring. Hon kommer närmast från Bazar Förlag, fd Strawberry Förlag.
– Detta är en strategisk värvning för att ta förlaget till nästa nivå, säger Lasse Brahme, vd på Bokfabriken.

Tidigare jobbade Sara Lindegren som marknadschef på Bokförlaget Forum, och var där bland annat ansvarig för lanseringen av Camilla Läckberg från de första böckerna till internationell bästsäljare. Hon var även med i den initiala rekrytering Petter Stordalen gjorde 2019 för att bygga Strawberry Förlag och har sedan dess utmärkt sig inte minst för nylanseringen av Lucinda Riley och uppmärksammade släppet av Olof Lundhs Landslaget enligt Lundh, som slog ner som en bomb i fotbollens finrum.

– Fantastiskt kul att ha Sara ombord! Svårt att tänka sig en mer attraktiv rekrytering. Vi fortsatte växa under 2020 men känner att vi kan bli mycket större snabbt med rätt förutsättningar på marknadssidan, fortsätter Lasse Brahme.
Sara Lindegren kommer att vara stationerad på Bokfabrikens Stockholmskontor. Förlaget, som i Svensk Bokhandels senaste genomgång av svenska förlag placerade sig som Sveriges nionde största, fortsätter växa. Under 2020 ökade Bokfabrikens omsättning till 40 miljoner kronor.

– Sara har alltid jobbat väldigt nära sina författare och vi har ju sett hur oerhört uppskattad hon är i det arbetet. Hon är engagerad, kunnig och har en otrolig energi. Rekryteringen av Sara är en viktig del i vår ambition att kunna jobba med de absolut största författarskapen, säger Erik Johansson, förlagschef på Bokfabriken.

Strax före jul blev det klart att redaktören Olivia Demant gör förläggaren Henrik Lindvall sällskap på Bokfabriken Stockholm. Nu är nästa viktiga pusselbit på plats. 

– Jag är imponerad av hur skickligt Bokfabriken har byggt och etablerat författarskap, inte minst i de digitala formaten. Det är själva författarresan jag alltid har älskat att vara en del av och aldrig kommer tröttna på. Under tiden på Strawberry insåg jag också hur spännande det är att bygga och utveckla ett bolag – det är samma blandning av driv och långsiktighet som behövs när man jobbar med boklanseringar och författarskap, säger Sara Lindegren.


Fotograf pressbild: Nils-Petter Nilsson