Anna Karolina till Bokfabriken

Anna Karolina (”Falco”, ”Albino” med Mons Kallentoft och Amanda-serien) väljer Bokfabriken för sina kommande böcker.

– De har en känsla för vad som ligger rätt i tiden, säger hon.

Anna Karolina har arbetat som polis i Stockholm. Drivkraften att berätta om polisens verklighet ledde till att hon skrev sin debut ”Stöld av babian” (2014). Det var den första boken i en serie om den kvinnliga polisen Amanda.

Framgångarna ledde till ett samarbete med bästsäljaren Mons Kallentoft och hon var med och skrev de två senaste delarna i Herkulesserien, ”Falco” och ”Albino”.

Men nu väljer hon att stå på egna ben igen och går till Bokfabriken.

– Anna Karolina är en fantastisk berättare som kombinerar täta relationsdraman med hisnande spänning. Bokfabriken har erfarenheterna, kanalerna och energin för att få ut berättelserna till massor av läsare. Det här är en perfect match, säger Lena Stjernström, vd på Anna Karolinas agentur Grand Agency.

”Försvararen”, första delen i Anna Karolinas nya serie om ex-polisen Ebba Larnevik, ges ut av Bokfabriken i höst.

– Jag har ett stort förtroende för Bokfabriken som genomsyras av entreprenörstänk och starkt driv. De är särskilt vassa på ljudböcker och har en känsla för vad som ligger rätt i tiden, säger Anna Karolina.

Lasse Brahme, vd på Bokfabriken, är nöjd med nyförvärvet.

– Vi är mycket glada för det här samarbetet. Anna Karolina är en etablerad spänningsförfattare som bevisat sig själv under många år nu. Vår ambition är att ta henne vidare till den absoluta toppen, säger han.