​Veronica Palm debuterar på Bokfabriken

Tidigare toppolitikern Veronica Palm romandebuterar med ”Inte alla män”.

En spänningsroman i riksdagsmiljö.

Boken handlar om riksdagsledamoten Emilia Berg som tvingas hantera en räcka större och mindre hot mot sin karriär samtidigt som hon av en slump upptäcker att den tidigare barndomsvännen Cecilia blir misshandlad av den uppburne man som hon lever med. Det eskalerande våldet, rädslan och försöken att ta sig vidare driver utvecklingen fram till det oundvikliga.

”Inte alla män” kastar ljus på män som smiter, sviker, slarvar och slår, men ändå framstår som helt normala. Och om kvinnor som på olika sätt finner vägar att leva sina liv i närheten av dessa män.

Boken ger en unik inblick i vardagslivet i maktens korridorer. Även om det är fiktion har Veronica Palm hämtat inspiration från sina tretton år i riksdagen.

Efter att ha lämnat politiken har Veronica Palm skrivit den feministiska idéboken ”Systerskap”, bidrag i antologier och krönikor för bland annat Dagens Arena och ETC. Hon är även ordförande i Alla kvinnors hus, Sveriges största kvinnojour och särskild utredare åt regeringen.

– Det skrivs en massa spänningsböcker om maffia och spioner och så. Jag vill berätta om den terror och skräck som finns dold runt omkring oss, men också om hur varje kvinnas vardag är att brottas med snubbar och gubbar. Cecilia och Emilia möter olika konsekvenser av manssamhället, och om det är något jag lärt mig genom åren så är det hur manssamhället har en förmåga att tränga sig på, säger Veronica Palm.

– Jag ser verkligen framemot att få jobba med Veronica Palm med denna spännande, otäcka och gripande roman. Den är brännande aktuell med sin tematik och skildrar väldigt realistiskt arbetet i riksdagen på ett underhållande sätt, säger Henrik Lindvall, förläggare på Bokfabriken.

”Inte alla män” släpps våren 2021.

Följ Veronica Palm på Instagram, @palmveronica