​Dödsfall avslöjar familjehemlighet – som leder tillbaka till nazismens terror

När hennes styvpappa dör inser Karin orsaken till sin kärlekslösa barndom:

Lögner och hemligheter.

Av förträngda minnen börjar hon lägga ett pussel för att ta reda på vem som är hennes riktiga pappa – och skydda sig själv från att gå sönder.

Styvpappans död blir början på en resa där Karins sökande leder långt tillbaka i tiden, till nazismens fasansfulla terror och till 1960-talets Halmstad.

Frågorna hopar sig i takt med sökandet:

Varför lämnade hennes pappa familjen? Varför förbjöds Karin att berätta vissa saker för sin lillebror? Och vad är det egentligen för hemlighet som hennes mamma bär på?

Holländarn är ett familjedrama som sträcker sig över tre tidsperioder.

Djupa familjehemligheter, skuld, passion, svek och kärlek avlöser varandra i denna välskrivna roman – baserad på en sann historia.

Sagt om Bergins böcker:

”Birgitta Bergin skriver feelgood och hon gör det bra. Hennes senaste roman, Holländarn, är en varm, sorgsen och varsamt skriven berättelse som bygger på en sann historia.”

– Kajsa Banck, BTJ, om Holländarn

”Bergin skriver rappt och ger sina personer liv och djup.”

– DAST Magazine

”Underhållande som en påse smågodis!”

– Hemmets veckotidning

”För dig som längtar efter vårkänslor har Birgitta Bergin skrivit en riktig feelgood-stänkare.”

– Tidningen M

Om författaren:

Birgitta Bergin har etablerat sig som en av Sveriges stora författare med över 200 000 sålda böcker. Både hennes trilogi om Anna Holm och böckerna om det äldre paret Thore och Elsa har fått ett varm mottagande av läsare och recensenter.

Från att mest ha skrivit feelgood byter hon nu spår efter att ha fått förtroendet att skriva en roman utifrån en väninnas historia.

Birgitta Bergin bor växelvis i Marbella och i skärgården utanför Göteborg.