Menu

Om oss

Bokfabriken är ett snabbväxande förlag utan några kopplingar till de stora förlagskoncernerna. Vi som jobbar med förlaget drivs av en passion för högkvalitativ underhållnings­litteratur i alla dess former: hårda thrillers, fängslande romaner, spektakulära rockbiografier, spännande kriminalromaner eller gedigna fackböcker om intressanta ämnen. Vårt personliga engagemang gör att vi jobbar lite hårdare med varje utgiven bok och vi lyssnar alltid på vad våra läsare och kunder tycker.

Bokfabriken grundades 2012 och är ett fristående systerbolag till Word Audio Publishing. Bokfabrikens böcker finns överallt där böcker säljs: bokhandel, varuhus och internetbokhandel. Försäljning till bokhandeln sker genom säljbolaget Hemming & Baggfeldt och böckerna distribueras via Förlagssystem. 

Vill du prata med någon på förlaget? Se Kontakta oss! Har du skrivit ett bokmanus? Se Manus

 

Vi som jobbar på Bokfabriken

Lasse Brahme, vd & delägare
En av Bokfabrikens grundare och jobbar även som bokförläggare. Han är också delägare i Word Audio Publishing. Lasse har ett förflutet som marknadsförare, musiker och studioägare. Han är kommunikationsvetare och musiker i botten.

Erik Johansson, förlagschef & delägare
Bokförläggare med mer än tio år på olika ledningspositioner i bokbranschen, bland annat som vd på Bra Böcker AB, vd och förläggare på Berghs Förlag AB och redaktionschef på Rabén & Sjögren. Han är litteraturvetare i grunden men har också jobbat många år i dataspelsbranschen som producent och manusförfattare.

Mattias Lundgren, delägare
Grundade Bokfabriken tillsammans med Lasse och jobbar idag främst med förlagets strategi och affärsutveckling. Han är även vd och delägare på Word Audio Publishing. Mattias jobbade tidigare som frilansande musiker och gitarrist, och var under några år Sveriges största producent av ringsignaler till mobiltelefoner. Han beskriver sig själv som musiker, entreprenör och logistiker.

Björn Gadd, kommunikatör och marknadsförare.
Björn har tidigare arbetat med kommunikation och sociala medier hos bl.a. E.ON och BTJ. Han har ett förflutet som journalist och har jobbat på både morgon- och kvällstidningar.

Therese Karlsson, projektledare och redaktör.
Therese kommer närmast från en tjänst som säljare på Akademibokhandeln och har även arbetat som frilansskribent och översättare, senast tillsammans med fotografen Albert Wiking. Therese är utbildad i bland annat förlags- och bokmarknadskunskap, litteraturvetenskap och retorik vid Lunds universitet.

Sarah Linton, projektledare och redaktör.
Sarah kommer närmast från förlaget LUX Publica och har även jobbat på Studentlitteratur. Sarah är utbildad i bland annat förlags- och bokmarknadskunskap, litteraturvetenskap och svenska vid Lunds universitet.

Lina Vozzi Salazar, litterär agent.
Lina har nio års erfarenhet som litterär agent med inriktning på försäljning av internationella bokrättigheter. Hon kommer närmast från Nordin Agency AB.

 

Vill du prata med någon på förlaget? Se Kontakta oss! Har du skrivit ett bokmanus? Se Manus!

BOKFABRIKEN

Nordenskiöldsgatan 19
SE-211 19 Malmö

Mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.