Menu

VÅRA FÖRFATTARE

Abbott, Megan

Abbott, Megan

Megan Abbott växte upp i Detroit och har doktorerat i engelska och amerikansk litteraturvetenskap. Efter att först ha skrivit en kvartett av kritikerhyllade noir-deckare, fick Megan Abbott sitt stora genombrott med romanen Om du vågar.

Ahlstedt, Mats

Ahlstedt, Mats

Mats är född 1949 och tillbringade sina första levnadsår på en prästgård i Jämtland. Efter en fil kand på Göteborgs universitet i svenska med inriktning på litteraturvetenskap blev Mats journalist. Idag jobbar han dock främst som författare. Mats har på tidigare förlag kommit ut med inte mindre än åtta kriminalromaner. När inget annat återstår är hans första bok på Bokfabriken.

Åhman Owetz, Eli

Åhman Owetz, Eli

ELI ÅHMAN OWETZ, född 1962, är journalist och författare. Hon är född och uppvuxen i Roslagen där många av hennes böcker utspelar sig.

Andersson, Elisabeth

Andersson, Elisabeth

Elisabeth Andersson är internationell civilekonom, journalist och författare. Hon har bl.a. arbetat på Expressen och Sveriges Television. Lyckostarnas klubb är Anderssons fjärde roman.

Baldacci, David

Baldacci, David

David Baldacci föddes 1960 i Richmond, Virginia och är en av världens mest populära författare. Hans böcker är översatta till fler än 45 språk och har sålt i mer än 110 miljoner exemplar i över 80 länder. 

Becker, Melker & Lindeblad, Mattias

Becker, Melker & Lindeblad, Mattias

Melker Becker och Mattias Lindeblad är två av Sveriges främsta hårdrocksexperter. Med en outtröttlig entusiasm får de oss att minnas våra gamla metalfavoriter och åttiotalshjältar.

Bergin, Birgitta

Bergin, Birgitta

Birgitta Bergin är med sina 100 000 sålda böcker ett av de stora svenska namnen inom modern feelgood. Hon bor i Göteborg och på Marbella, där hon skriver sina böcker och arrangerar författarkurser. Författaren är aktuell våren 2017 med Något du inte vet att jag vet.

Bergting Sofia

Bergting Sofia

Sofia Bergting har en målande berättarteknik som snabbt fångar den unga läsaren, och med ett spännande karaktärsbibliotek och kusliga miljöbeskrivningar talar hon direkt till målgruppen som uppskattar läskig läsning.

 

Blanckert, Henrik

Blanckert, Henrik

HENRIK BLANCKERT har under tjugo år arbetat som internationell djuphavsdykare på oljefält och som private security contractor i flera av världens mest utsatta konfliktområden. Han har använt sin breda erfarenhet under arbetet med Kurirensom är hans debutroman.

Brown, Helen

Brown, Helen

Helen Brown föddes och växte upp i Nya Zeeland där hon utbildade sig till journalist och började arbeta på en tidning. Hennes första bok hade just kommit ut när Sam blev påkörd och omkom, en tragedi som resulterade i den älskade boken Katten Cleo.

Cameron, W. Bruce

Cameron, W. Bruce

W. Bruce Cameron är tidningskrönikör och författare. Efter några mycket framgångsrika essäböcker tog han steget och började skriva skönlitterärt. Mina liv som hund är hans debutroman.

Damhaug, Torkil

Damhaug, Torkil

TORKIL DAMHAUG, född 1958 i norska Lillehammer, är författare, psykiatriker och litteraturvetare. Han är en av Norges mest uppskattade spänningsförfattare och belönades 2011 med Rivertonpriset för bästa norska kriminalbok. Psykologiska thrillern Se mig, Medusa, är hans första bok på svenska.

Dosa, David

Dosa, David

David Dosa är en geriatriker och jobbar på vårdhemmet Steere House i Providence på Rhode Island, vid sidan av sin forskning inom geriatrik vid Brown University. Författare till den internationella succén Sjukhuskatten Oscar.

Elfberg, Ingrid

Elfberg, Ingrid

Ingrid Elfberg är född och uppvuxen i Östersund, men bor sedan många år tillbaka i Göteborg med sin familj. Hon fick 2004 Ballografpriset för novellen Stormen. Den du borde frukta (2015) är Ingrids första bok på Bokfabriken.

Estassy, Annika

Estassy, Annika

Annika Estassy föddes 1962 i Nice och bodde i Senegal och Frankrike tills hon som trettonåring flyttade till Ljusdal i Hälsingland. Idag bor hon i Solna, arbetar i Stockholm och tillbringar helgerna i Roslagens skärgård. Hon är aktuell med sin andra roman Croissants till frukost, en tragikomisk roman om kärlek, biologiska klockor som tickar och livsdrömmar på kollisionskurs.

[12 3 4  >>  

BOKFABRIKEN

Nordenskiöldsgatan 19
SE-211 19 Malmö

Mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.