Menu

VIN - Vinets grunder - NYUTGÅVA

Filip Verheyden

Varför ännu en bok om vin?

Det finns idag ingen bok om vin som samlar all grundläggande kunskap på ett tydligt, lättläst och välstrukturerat sätt. Boken är handplockad för den svenska marknaden av den prisbelönte vinkännaren och utbildaren Anders Öhman. Detta är boken han själv använder i sin sommelierutbildning.

Boken är uppdelad i fyra större avsnitt som vart och ett består av korta, komprimerade texter som innehåller all den information som behövs för att förstå vin. Varje text åtföljs av en vacker 4-färgsbild som tydligt illustrerar ämnet.

  • Hur man dricker vin

  • Vin och mat

  • Vingården

  • Så gör man vin


Grundidén med boken är att sprida väsentlig kunskap baserad på professionellt kunnande och en vetenskaplig grund. Boken är avsedd både för den vetgirige nybörjaren och för finsmakaren som söker djupare kunskap. Den är uppbyggd på ett sådant sätt att man kan hoppa fram och tillbaka och fördjupa sig i de ämnen man vill, samtidigt som vinkunskaperna växer utan att du tänker på det. Boken har en exklusiv känsla med en raffinerad och sparsmakad formgivning och pryder sin plats i bokhyllan eller på soffbordet.

Författaren Filip Verheyden är en världsledande kännare av vin och gastronomi, och utgivare av den internationella vintidningen TONG Magazine. Han har även skrivit flertalet hyllade böcker om mat. Översättaren Anders Öhman är vinkännare och vd för sommelierutbildningen Gustibus Wine & Spirits Academy. Hans mat- och vinblogg Öhmans Mat & Vin utnämndes till "Sveriges bästa vin- & dryckesblogg 2012" av Matbloggspriset.

 


ISBN: 9789176293201, översättning: Anders Öhman

BOKFABRIKEN

Nordenskiöldsgatan 19
SE-211 19 Malmö

Mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.